Energisk opplevelsesdag 2017

 

For tredje år på rad inviterte Eidsiva til Energisk opplevelsesdag for sine kunder i Hunderfossen familiepark. Med opptil 2000 besøkende er det ingen tvil om at dette tiltaket slår godt an.
(Tekst og foto: Geir Olsen)

Energisk opplevelse

Energisk opplevelse

- Flott opplegg. Veldig ålreit, oppsummerte Hamar-mammaene Marie Nyhagen og Miriam Holm Larsen mens de sto i kø før rafting med barna Petter og Mathea. De synes det er flott av Eidsiva å by på et slik flott opplegg  år etter år for sine kunder. Og ungene var i hundre. Dette ga mersmak hos alle.

Opplevelser
Så bar det ombord i den runde raftingflåten. Etter en heseblesende tur i elva med litt vannsprut her og der, glitret ungene.
- Vi vil gjøre mer, hylte Mathea. En lang dag med reise fra Hamar og timesvis i parken hadde visst så absolutt ikke lagt noen demper på småtassene. Kompisen Petter var litt mer avmålt. Men smilte da hist og her. Han også. 

Lekende lett

Lekende lett

Inne i Energisenteret var det stadig nye som dukket opp. Eidsiva-gjestene var tydelig interessert i hva senteret har å by på. - Det er flott at både vi og ungene kan leke oss her inne, fortalte Elin Gundersen mens sønnen Tobias forlystet seg med å sprute vann i vannveien. Et av senterets mest populære attraksjoner.

Litt bortenfor sto daglig leder for senteret Bjørn Kleiven parat til å hjelpe de av barna som ville bryne seg i konkurranse. Kleiven og kollegene hadde satt istand en rundbane hvor man skulle manøvrere en radiostyrt bil rundt på kortest mulig tid. Venninnene Eirin, Therese og Andrea smilte bredt - og litt fortvilet - mens de bukserte bilen rundt banen.

Veiledning og annet strømførende

Veiledning og annet strømførende

Utenfor Energisenteret hadde Lars Eivind Håve og Benoit Dugers fra Eidsiva rigget seg til. Med en del «give aways» fikk de stadig lokket til seg nysgjerrige.

- Vi passer på å gi de tips og vise frem produkter som gir energisparing. Ikke minst smarthus-teknologi, som blant annet innebærer at man i dag kan benytte mobilen for å overvåke og styre energiforbruket.  Vi har med oss en del løsninger å vise frem, fortalte Håve. 

- I tillegg redegjør vi for hva vi driver med. Ikke minst vårt arbeid med å utnytte solenergi. Vi kjører nå et pilotprosjekt hvor det faktisk var 950 som søkte om å få bli med. Dessverre var det bare plass til 30. Formålet er å installere solcelleanlegg for å supplere konvensjonell strøm, sier Håve - og fortsetter energisk:

- Mange kjenner kanskje solcelleanlegg fra hytta. Mye har skjedd de senere årene. Nå snakker vi om «stikkkontaktstrøm» fra slike små anlegg, avslutter Håve, som er produktsjef for energirelaterte tjenester i Eidsiva.

Les også:

Eidsivashow på Hunderfossen

Eidsivashow på Hunderfossen

I forbindelse med Energiske dager entret  Kaptein Snabelbæsj og Hjertetyven scenen med promp og prakt foran flere hundre forventningsfulle små og store.

Les mer

Følg strømmen : Lek og lær

Følg strømmen : Lek og lær

Energisenteret på Hunderfossen kan trygt kalles et unikt opplevelsessenter. Formålet med Energisenteret er å fortelle om norsk vannkraft.

Les mer