Et rekordår for norsk solenergi

Sommeren 2018 går inn i historiebøkene som en av de beste for de som er glade i sol og varme. Sommeren var også et kjempeår for de som har installert solcelleanlegg.

Våre solkunder melder om kjempeproduksjon og kan glede seg over gode besparelser og inntekter så langt i 2018.

Et eksempel fra en av våre kunder

Produksjon i juli for en solkunde på Kapp

Den grønne streken i grafen er forventet gjennomsnittlig produksjon for juli måned. Som vi ser er produksjonen i det installerte anlegget langt over forventet antall kWh nesten alle dager i måneden. Denne sommeren produserte solcelleanlegget over 70 % mer enn forventet! Solcelleanlegget har dermed gitt eieren en kjempegevinst.

Se hvor mye strøm du kan produsere på ditt tak

Solceller gir bedre gevinst enn banken

Konsulentselskapene Multiconsult og Asplan Viak viser i rapporten «Solcellesystemer og sol i systemet» (PDF) fra mars i år at en vanlig enebolig på Østlandet med solceller vil ha en gevinst på 5-8 prosent per år. Det er langt over det man får av renter i banken og bedre enn mange andre spareformer.


De med solcelleanlegg er vinnerne

Sommeren i år har gitt enda bedre «økonomi» enn det rapporten viser til. I år har det kommet lite vann i de norske vannmagasinene mens solen har stekt. Det har ført til veldig høye strømpriser denne sommeren. I perioden fra juni og ut august så var prisen nesten dobbelt så høy som i fjor!

Igjen så er det de med eget solcelleanlegg som er vinnere. De får nemlig betalt for den strømmen de ikke bruker selv, men som de leverer ut på strømnettet. Ikke nok med at de har produsert langt mer enn forventet – de har også spart mye mer på bruk av egenprodusert strøm samtidig som de har fått betalt dobbelt så mye for strømmen de har solgt. Dette har gjort at solcelleanlegg har vært veldig god butikk i 2018.


Så enkelt kan du selv få installert solcelleanlegg

Hvis du ønsker solcelleanlegg på din bolig, så er det enkelt å få det til. Gå inn på våre solsider og legg inn din adresse i kartet. Velg hvilket tak du ønsker å få installert anlegget på og fullfør stegene. Resten ordner vi!

Enkelt, trygt og energismart!