Følg strømmen : LEK OG LÆR

Energisenteret på Hunderfossen kan trygt kalles et unikt opplevelsessenter. Formålet med Energisenteret i Hunderfossen Familiepark er å fortelle om norsk vannkraft. Før og nå. Informasjonen overbringes gjennom lek og læring i det interaktive senteret på Hunderfossen.  
- Lærdom sikres gjennom lek og opplevelse. Dette har blitt en stor suksess, forteller daglig leder Bjørn Kleiven. 
(Tekst og foto: Geir Olsen)

Lek og lær

Lek og lær

Det mest populære er Blindebukk. Der går gjestene gjennom en slags tunnel i stummende mørke. Lukt, lyd og fornemmelse er de eneste hjelpemidler der inne. - Man lærer å utfordre sansene, utdyper Kleiven. 

Etterhvert ankommer man Vannfallet som er det nest mest populære. Her bygger man demninger og leder vann. 

- Denne leken er en flott måte å formidle hva vannkraft er.  Aktiviteten er selvforklarende. Når jeg opplever at foreldre står sammen med sine barn og bygger vannveier, samtidig som de peker og forklarer; da er vi der vi skal være, sier han og smiler. 

Entusiastisk

Entusiastisk

Kleiven strømmer over av entusiasme når han blir bedt om å beskrive hva som foregår inne i det store bygget lengst nord i familieparken. 

- For å komme dit vi er i dag har vi vært igjennom en lære- og utviklingsprosess. De som besøker oss skal lære og oppleve. I dag er det meste interaktivt, renner det ut av Kleiven. Siste tilskudd er et VR-senter som åpnes nå i sommer.  Ved hjelp av VR-briller blir man tatt med på en reise rundt familieparken hvor man får være med å bygge energiøkonomisk hus og gjennomføre en rekke andre moderne energigrep. 

- I tillegg forteller vi en del om hvordan vi skal bruke strømmen. Ikke sløse - men bruke den effektivt, legger Kleiven til. 

 

 

Ombygd

Ombygd

For noen år siden ble senteret bygget om. Det ble umiddelbar suksess. Senteret ble enda mer populært. 

- Besøkstallene skjøt fart og tilfredsheten endret seg dramatisk i positiv retning. Nå varer et gjennomsnitlig besøk i  37 minutter. Og gjestene er strålende fornøyd, forteller Kleiven.  Det er lek og lær fra første stund når man entrer senteret. 

Sommer og vinter
Sommeren er selvfølgelig høysesongen for senteret. Da ligger besøket omkring 145 000. På vinteren fortsetter de med skoleklasser.  Trinnene 7 og 10 får tilbud om gratis besøk.

Les også:

Energisk opplevelsesdag

Energisk opplevelsesdag

For tredje år på rad inviterte Eidsiva til energisk Opplevelsesdag for sine kunder i Hunderfossen familiepark. 

Les mer

Eidsivashow på Hunderfossen

Eidsivashow på Hunderfossen

I forbindelse med Energiske dager entret  Kaptein Snabelbæsj og Hjertetyven scenen med promp og prakt foran flere hundre forventningsfulle små og store.

Les mer