Hjemmelader - Enkelt, raskt og trygt

Hvilke utfordringer løser en hjemmelader? Stadig flere elbilister skaffer seg egen ladestasjon hjemme. Det finnes flere gode grunner til det – både praktiske og sikkerhetsmessige. 

Har du elbil er det lettvint og praktisk å lade bilen hjemme. Rundt halvparten gjør fortsatt dette fra en vanlig stikkontakt, viser en undersøkelse Elbilforeningen gjennomførte i 2018. Det er imidlertid mange fordeler med å anskaffe seg en hjemmelader i stedet.

Enklere

Hjemmeladeren står klar når du kommer hjem, og du kan sette i gang med ladingen på null komma niks. Du slipper å tenke på og hente ladekabel i bagasjerommet, og finne nærmeste stikkontakt med strøm nok til at sikringen ikke går. Med en hjemmelader kan du plugge bilen i kontakten uten å tenke på de ekstra forholdsreglene du må ta hvis du lader med en vanlig stikkontakt, for eksempel at du må henge opp ladekabelen eller trekke ut kabelendene i riktig rekkefølge.

Raskere

En hjemmelader utnytter bilens ladekapasitet bedre, siden du kan lade med høyere effekt. Lading med vanlig stikkontakt er begrenset til maks 10 ampere. Med egen ladeboks vil enkelte biler kunne fullades i løpet av et par timer, mens for andre vil du oppnå relativt lang kjørelengde med kort ladetid. Du vil derfor få en større fleksibilitet i bruken av bilen.

Tryggere

Å lade fra en vanlig stikkontakt som ikke er tilpasset dette, innebærer en betraktelig risiko for at det kan oppstå overbelastning og jordfeil. Hvis du gjør det på fast basis er det dessuten ulovlig. Både Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS), Elbilforeningen og forsikringsselskaper anbefaler derfor at alle som lader bilen hjemme skaffer seg en ladeboks.

Økt verdi på boligen

Andelen husstander som eier elbiler øker stadig. Det betyr også at flere av de som bytter bolig har behov for hjemmelader. En fastmontert lader vil derfor bidra til å øke attraktiviteten og verdien på boligen din når du eventuelt skal selge.

Smart hjemmelader

Vi tilbyr smarte hjemmeladere som ikke bare tilfredsstiller kravene til sikker lading, men også vokser med deg og dine behov. En smart hjemmelader gir deg muligheten for effekt- og tidsstyring. Den oppgraderes enkelt, slik at du ikke trenger å bytte den hvis du kjøper ny elbil. Laderen er tilpasset alle typer hjem og elbiler, og er enkel å bruke.

Les mer om vår hjemmelader her.