Hvorfor velge en smart hjemmelader?

Har du elbil eller vurderer du å kjøpe deg en? Da kan det være lurt å skaffe seg en hjemmelader som følger med i tiden.  

Det er anbefalt at du skaffer deg en ladeboks der du lader til vanlig. Hvorfor? Dette gir enklere, tryggere og raskere lading. I tillegg er det en veldig god investering i egen bolig som varer i mange år. Ladeboksen er laget for å tåle høy belastning over lang tid, i motsetning til vanlig stikkontakt. Det er viktig at sikkerhet mot overbelastning og jordfeil blir ivaretatt på en fast parkeringsplass. Det finnes ulike typer hjemmeladere. Hva er egentlig fordelen med en smart type? 

Hvorfor en smart hjemmelader?

Det er mange fordeler ved å velge en smart lader. Dette er ladere som vokser med deg og dine behov.

Fremtidssikret: Du vil ikke behøve å kjøpe deg noen ny lader hvis du bytter ut elbilen din eller skal flytte fra boligen din. En smart lader er gjerne tilpasset alle hjem og alle typer elbiler. Ved at det er et modulært design forenkler dette installasjonen både for elektriker og bruker. Dette er ladere som er lette å ta i bruk.

Oppgraderbar: En smart hjemmelader oppdaterer seg hele tiden, enten gjennom skyløsning eller at en enkel komponent skiftes ut. Det vil derfor ikke være behov for å bytte ut laderen hvis nye oppdateringer dukker opp.

Intelligent: Det er gjerne en app som kan styre tilgangen til hjemmeladeren, og du kan overvåke ladeøktene dine. Dette gir rom for å unngå effekttopper, og skal du fakturere forbruket ditt til arbeidsgiveren din kan dette enkelt gjøres. En slik lader kan integreres i smarte hjem med andre typer energisystemer. Dette gjør en smart lader svært effektiv. Det må også nevnes at en hjemmelader som er av smart type er enkel å bruke, og dette er praktisk for deg som skal bruke den.

Sikkerhet: Når du skal lade bilen hjemme, er det viktig å ha sikker løsning for dette. Det er ikke anbefalt å bruke en vanlig stikkontakt til fast, daglig lading uten at denne tilpasses nærmere. Grunnen er at dette kan overbelaste strømnettet ditt og gi økt fare for brann.

Har du ikke elbil enda?

Elbiler byr på en rekke fordeler, i tillegg til at de er klimavennlige å kjøre. Blant annet får du lave drivstoffkostnader, reduserte bompenger og ingen trafikkforsikringsavgift. Vi har tidligere skrevet om gode grunner til å velge elbil. Om du vurderer å skaffe deg elbil kan det være smart å skaffe en hjemmelader samtidig. Kanskje også en av smart type?

Hvis du ønsker å lese om laderen Eidsiva Energi tilbyr kan du klikke deg inn her