Sammenslåing av Eidsiva konsernet og Hafslund E-CO

Du har kanskje hørt om fusjoneringen mellom Eidsiva konsernet og Hafslund E-CO, og lurer på om dette vil påvirke deg? Du kan ta det helt med ro, dette vil ikke ha noen å si for deg og ditt kundeforhold hos oss i Eidsiva Energi.  

Sammenslåing, men du kan ta det med ro - som skjæra på tunet!

Oslo bystyre godkjente den 19. juni avtalen om sammenslåing av Eidsiva konsernet og Hafslund E-CO. Dette ble også behandlet i generalforsamlingene 25. og 27. juni, samt at myndighetene har godkjent fusjoneringen.

Hva betyr det for deg som kunde?

Som kunde hos Eidsiva Energi berøres du ikke av storfusjonen mellom Eidsiva konsernet og Hafslund E-CO. Alt er som før. Du har fortsatt strøm fra oss. Din strømavtale er fremdeles her. Vi handler inn strøm til deg som vi alltid har gjort, og vi sørger for at du får nettleie på samme faktura. Har du bestilt solcelleanlegg eller hjemmelader, løper kontrakt og leveranse som normalt. Vi støtter fortsatt kultur og idrett i stort monn.

Nei, ingen har kjøpt opp Eidsiva

Det har kommet frem en del uriktig informasjon rundt planene om sammenslåingen. Merk deg at det ikke er Hafslund E-CO som har kjøpt opp Eidsiva konsernet. Om du blir oppringt av useriøse selgere, eller hører dette på annet vis, kan du slå deg til ro med at dette ikke er riktig.

Ny medeier

Vi eies av en rekke kommuner i Innlandet samt Hedmark og Oppland fylkeskommuner. Blir fusjonen et faktum, vil Oslo kommune få eierandeler i strømleverandøren Eidsiva Energi som fortsatt vil ha sine største eiere i Hedmark og Oppland. På den måten kan vi ha belegg for å si at Oslos innbyggere igjen vil få eierskap til en strømleverandør. Strømselskap Hafslund Strøm, ble nemlig solgt til utenlandske Fortum (100 % finsk) i 2017.

Lavere nettleie?

Vi tør ikke love noe. Det er ikke din strømleverandør, men nettselskapene som frakter strømmen hjem til deg. Vi synes likevel det er verdt å nevne at det er forventninger om lavere nettleie. Dette vil være svært gode nyheter for våre kunder i Eidsiva.

Hensikten med fusjonen

Hafslund E-CO og Eidsiva konsernet mener at større enheter er nødvendig for å møte endringer som drives av myndighetskrav, ny teknologi og digitalisering.

For Eidsiva konsernet har likevel det å sikre arbeidsplasser i Innlandet, og styrke fagmiljøene lokalt vært det viktigste. Sammenslåingen vil bidra til å sikre arbeidsplasser lokalt ved at hovedkontoret for landets største nettselskap vil ligge på Hamar. Vannkraftmiljøet til Eidsiva styrkes ytterligere, og skal fortsatt ligge på Lillehammer.