Skal du flytte?

Skal du flytte på deg i nærmeste fremtid? Husk å melde i fra om dette tidligst mulig. 

Regler ved flytting

Da Elhub, et felles dataregister for energibransjen i Norge, trådte i kraft ble det innført nye regler i forbindelse med flytting. Stort sett vil ting være som før, men det er et par ting du bør huske på.

Dette må du huske på:

  1. Tidligere kunne du melde fra om flytting til nettselskapet ditt. Nå må du alltid melde fra til oss, strømselskapet ditt, hvis du skal flytte på deg.
  2. Det som nå er viktig er at du melder utflyttingen fra din gamle adresse i forkant, da du ikke lenger kan melde om flytting tilbake i tid. 

Hvorfor er det viktig at du melder fra på forhånd?

Det er viktig at det meldes fra på forhånd at du flytter ut av boligen din fordi du kan risikere å måtte betale for strøm på din gamle adresse i tillegg til din nye adresse om du glemmer å melde fra. Regelen gjelder imidlertid kun ved utflytting og ikke innflytting. Så om du glemmer å bestille strøm til din nye bolig før du flytter inn, kan du fortsatt registrere datoen for da du flyttet inn tilbake i tid når du bestiller. 

For å unngå at du må betale for strømmen både på din nye og din gamle adresse er det viktig å sørge for at de som nå bor i din gamle bolig bestiller strøm fra den datoen de flyttet inn. 

Slik kan du melde i fra om utflytting frem i tid 

Alt du trenger å gjøre for å melde i fra til oss om utflytting er å bruke flytteskjemaet. Du fyller inn din nye adresse og dato for overtakelse, resten fikser vi.