Skal du flytte? Meld fra i forkant

Det er nå litt andre regler for flytting etter at Elhub, et felles dataregister for energibransjen i Norge, kom på banen. Skal du flytte på deg i nærmeste fremtid er det viktig at vi får vite dette tidligst mulig.

Nye regler ved flytting

Da Elhub trådte i kraft ble det nye regler å forholde seg til ved flytting. Stort sett vil ting være som før, men det er et par ting du bør huske på.

Hva forandrer seg?

  1. Tidligere kunne du melde fra om flytting til nettselskapet ditt. Nå må du alltid melde fra til oss hvis du har tenkt til å flytte på deg.
  2. Det som nå er viktig er at du melder utflyttingen fra din gamle adresse i forkant, da du ikke lenger kan melde om flytting tilbake i tid. 

Hvorfor er det viktig at du melder fra på forhånd?

Det er viktig at det meldes fra på forhånd at du flytter ut av boligen din fordi du kan risikere å måtte betale for strøm på din gamle adresse i tillegg til din nye adresse om du glemmer å melde fra. Regelen gjelder imidlertid kun ved utflytting og ikke innflytting. Så om du glemmer å bestille strøm til din nye bolig før du flytter inn, kan du fortsatt registrere datoen for da du flyttet inn tilbake i tid når du bestiller. 

For å unngå at du må betale for strømmen både på din nye og din gamle adresse er det viktig å sørge for at de som nå bor i din gamle bolig bestiller strøm fra den datoen de flyttet inn. 

Slik kan du melde i fra om utflytting frem i tid 

Alt du trenger å gjøre for å melde i fra til oss om utflytting er å bruke flytteskjemaet. Du fyller inn din nye adresse og dato for overtakelse. Resten fikser vi.