Strålende solcelledager

I fjor sommer og i vinter har strømprisene vært høye. Dette bidrar til at mange nå får installert solceller.

Mange har begynt å merke at sola endelig virkelig varmer igjen. I sola er det mye energi, og den vil for alvor gjøre seg gjeldende fremover. Den siste tida har det vært høye strømpriser, og vi har merket stor pågang av dem som vurderer å installere solceller. Det er mye spennende å si om solcelleanlegg, og her har vi oppsummert noen av de viktigste årsakene til at stadig flere ønsker å få installert solcelleanlegg.

Ny type solceller har blitt «mest for pengene»

I 2019 vil vi montere nye typer solceller. Det finnes to hovedtyper av solceller: Polykrystallinske og monokrystallinske. De gjør samme jobben, men er ulike teknologier for å produsere strøm fra solenergien. Tradisjonelt sett så har polykrystallinske solceller vært «mest for pengene», men med effektiviseringene de siste årene, så har dette nå snudd.

Derfor vil vi i år montere monokrystallinske solceller. Selve cellene er svarte, og solcellene leveres enten i aluminimumsramme eller helsvart ramme. Disse gir en flott finish og for mange så vil dette være attraktivt. Det vil fortsatt være mulig å få installert blå polykrystallinske solceller, men vi merker størst etterspørsel etter våre svarte solceller som går mer i ett med taket.

Enda bedre lønnsomhet og støtte fra Enova

Et typisk solcelleanlegg koster mellom 40 000 – 150 000 kroner. Mer effektive solceller til gode priser gir enda bedre lønnsomhet. Hver enkelt solcelle gir mer strøm, og koster samtidig mindre enn før. Flere installasjoner, flere montasjeteam og større innkjøp har også bidratt til å effektivisere og senke prisen for solcelleanlegg.

For privatpersoner så gir Enova støtte for solcelleanlegg  
Du får 10 000 kroner i grunnstøtte og 1 250 kroner per kW installert effekt opp til 15 kW. For et moderat solcelleanlegg på 16 paneler (4,96kW) så vil det si hele 16 200 kr i støtte.

Kostnaden for å installere et solcelleanlegg vil avhenge av blant annet:

  • Hva slags tak du har
  • Hvor du bor

Dette påvirker igjen:

  • Hvor mye snø og vind anlegget må tåle
  • Mengden festemateriell som må brukes
  • Tiden det tar å montere anlegget.

Inntekten vil blant annet avhenge av:

  • Hvor mye av strømmen du produserer til eget bruk
  • Strømprisene
  • Energiavgifter og solforholdene på dine takflater
  • Mange vil oppleve å få 5-10% «renter» eller avkastning på pengene de investerer i et solcelleanlegg. Det er rimelig langt over dagens bankrenter

Selvberging og produksjon av eget drivstoff

Rundt omkring i Norge finnes det mange vedstabler, og enkelte har strengt talt mer ved enn de trenger. Det å kunne jobbe med selvberging er det mange som liker. Kjenne på det å være uavhengig. Solcelleanlegg gir økt grad av uavhengighet. Det er noe spesielt med å klare seg mest mulig selv.

Mange har elbil, og det blir stadig flere. For en del er det en flott følelse å kunne produsere sitt eget drivstoff med solcelleanlegg på taket. Det er et godt konsept å kunne kjøre rundt med egenprodusert fornybar strøm på "tanken".

Miljøengasjement

Verden blir varmere, breene smelter og insektene er på tilbaketog. Mange føler seg maktesløse og ønsker å kunne gjøre noe konkret. Fornybare energiformer bidrar til å fortrenge de fossile. Solcelleanlegg har et grønt avtrykk og har for mange blitt en konkret sak som demper den globale oppvarmingen.

Enkelt å sjekke sitt eget bygg

Det er flere gode løsninger for å se potensialet for solceller på ditt bygg. Eidsiva fikk i høst laget en helt ny løsning som gjør det enda enklere å sjekke potensialet, og kostnaden for solcelleanlegg på bygg. Her trenger du bare å skrive inn din adresse. Deretter marker enkelt taket du vil sjekke, og type tak det er på huset ditt. Vips så får du opp hvor stort anlegg du kan ha på taket, hva det produserer og hva det koster. Ønsker du å sjekke mulighetene kan du se her. 

Enkelt å få installert solceller

Det finnes nå flere firmaer som installerer solcelleanlegg, deriblant Eidsiva Energi. Eidsiva med våre samarbeidspartnere har de siste 2 årene blitt et av de større og mer kompetente miljøene på solceller. Bestiller du solcelleanlegg og sender oss et par bilder av bygget så tar vi av oss resten. Anlegget monteres til avtalt pris på avtalt dato. Vi sikrer at du får betalt for overskuddstrømmen som leveres ut på strømnettet, og hjelper deg med å søke støtte fra Enova. Vi følger deg hele veien.

Smart å sjekke først på året

Vi har solgt mange anlegg for montasje våren 2019 og har allerede gjennomført de første montasjene i snøfattige områder slik som Stavanger og Fredrikstad. Det er smart å få installert anlegget på starten av året, da du vil få produksjon fra starten av året. Slik sett er det lurt å vurdere solceller nå. Da er du sikret så tidlig montasje som mulig. Vi merker veldig stor pågang, og vil gjøre det vi kan for å installere solcelleanleggene så raskt det lar seg gjøre.