Strømforbruk

Finn ut hva som bruker mest strøm og få oversikt over forbruket

Hva går strømmen til?

Mesteparten av strømforbruket går med til oppvarming og belysning - 70 prosent eller mer. Ekstra kalde vintre gjør at forbruket og strømprisene blir enda høyere, og samlet fører det til høye strømregninger.

Utenom oppvarming og belysning er det hvitevarer som bruker mest strøm, som vaskemaskin, kjøleskap og komfyr. Andre moderne husholdningsgjenstander, som store flatskjerm-TVer og espressomaskiner, drar også mye strøm over tid.

Oppvarming og belysning

Ca. 70-80 %

Hvitevarer (kjøleskap, komfyr)

Ca. 15-25 %

Andre elektriske gjenstander

Ca. 5 %

Selv om mange husholdningsgjenstander i seg selv ikke bruker nevneverdig mye strøm, vil gjentatt og døgnkontinuerlig bruk gjøre at strømforbruket totalt sett blir høyt. Skru av det du ikke bruker, så sparer du både penger og miljøet. 😃

Få oversikt over forbruket

Som kunde hos oss kan du enkelt få oversikt over strømforbruket ditt og sammenligne det fra måned til måned, og fra år til år. Logg deg inn på Min side eller last ned vår app til iPhone eller Android for å få oversikt.

Er du ikke kunde enda? Bestill en av våre strømavtaler her, så fikser vi resten.

Spar strøm og penger

Spar strøm og penger

I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming, og da spesielt om vinteren. Du kan spare både miljø og penger med noen enkle sparetips.

Se våre sparetips her