Ta del i det grønne skiftet med solceller!

Hver dag sender sola masse energi ned på norske hustak. Vi mener at fornybare energikilder er fremtiden og tilbyr derfor ferdiginstallerte solcelleanlegg tilpasset ditt hjem.

 

– Med solcellepanel på taket produserer jeg min egen strøm og bidrar til å minimere vårt klimaavtrykk, forteller og forklarer en entusiastisk Espen Overskott.

Han fikk montert solcelleanlegg fra Eidsiva Energi i september 2019. Espen er samfunnsøkonom og opptatt av miljø og bærekraft. Han jobber som rådgiver for kommunen og følger nøye med på sitt bidrag til det grønne skiftet

– I vårmånedene ser jeg at anlegget produserer mer enn familien forbruker. Jeg gikk inn på en strømavtale som kalles Solspot fra Eidsiva Energi, og her får jeg solgt min overskuddsproduksjon til 1 kr/kWh – gunstig i disse dager, sier Espen Overskott.

Nøkkelferdig solcelleanlegg 

Solceller er definitivt en langsiktig investering. Kanskje kan det være aktuelt med litt hjelp for å oppfylle
solcelle-drømmen? Vi tilbyr nøkkelferdige solcelleanlegg over hele landet som inneholder solcellepaneler, vekselretter, montering og installasjon. Her er noen økonomiske tips som kan være til hjelp:

1. Grønt lån

Det er verdt å merke seg at flere banker tilbyr grønne lån, så du slipper å bruke egne penger på anlegget. Grønne lån er spesielt gunstige lån med lav rente når du investerer i grønne tiltak, som solceller.

2. Prismatch

Om du allerede har sjekket ut solceller, og du får et tilbud fra en annen leverandør med samme utstyr som oss, matcher vi prisen – enkelt og greit.

3. En krone per kWh du leverer!

Solceller har vært i en fantastisk utvikling, og mange solcelleanlegg er meget lønnsomme. For å bidra til enda mer lønnsomme anlegg får du hele 1 kr/kWh for strømmen du leverer tilbake til strømnettet.

4. Trumf-bonus på solcelleanlegg

Er du medlem hos Trumf får du 2500 kr i Trumf-bonus ved kjøp av solcelleanlegg, uavhengig av
anleggets størrelse.

5. Enova-støtte

Enova støtter solcelleanlegg med inntil kr 28.750,- inkl. mva., og du kan få støtte både hjemme og på hytta. 

Ofte stilte spørsmål om solceller:

1. Skinner solen nok i Norge?

Ja! I Norge er det er fine forutsetninger for solceller. Det er nesten like mye sol i Norge som i Tyskland, der solceller er svært populært. Solinnstrålingen i Norge tilsvarer ca. 40-50% av innstrålingen ved ekvator.

2. Hva er fordelene med solkraft for meg?

Med solceller på taket vil du nyte godt av din egenproduserte, miljøvennlige strøm i flere tiår fremover. Du bidrar til at solkraft blir mer vanlig, og er med på å fortrenge strøm fra kull og gass. Strømregningene dine vil bli lavere, og du er mindre utsatt for variasjoner i strømprisen. Du vil ha god oversikt over din egen produksjon, og kan for eksempel lade elbilen med din egenproduserte strøm.

3. Hvor mye koster solceller?

Dette er avhengig av blant annet taket ditt (type, vinkel) og hvor du bor. For å få beregnet en pris for taket ditt, søk opp din adresse og velg tak på solkartet på våre sider. Et vanlig privatanlegg vil etter Enova-støtte typisk komme på under kr 100 000,-, mens større solcelleanlegg for gårdsbruk vil gjerne koste fra kr 150 000,- og oppover.

4. Er solceller lønnsomme?

Det korte svaret er: Ja, solceller er lønnsomme. Solcelleanlegg varer 30-35 år eller mer. Over hele anleggets levetid vil det spare deg for strømkostnader, og gi inntekter på salg av strøm. Lønnsomheten er sterkt avhengig av strømprisen, som er veldig vanskelig å forutsi mange år fram i tid. Tendensen er at strømprisene blir høyere, og det raskere enn generell prisstigning, og slik vil solcelleanlegget øke sin inntjening.

Vil du sjekke potensialet på ditt tak?

Vi har nå montert flere hundre solcelleanlegg rundt om i Norge, og det å få installert solcelleanlegg har blitt en strømlinjeformet prosess som krever lite av deg som kunde.

Vi tar oss av prosessen, søknad til nettselskap og leverer nøkkelferdige monterte anlegg på ditt tak.

Sjekk taket ditt her