Bedre energistyring gir mer attraktive utleieobjekter

Bedre energistyring bidrar til å gjøre næringseiendommene til Utstillingsplassen Eiendom mer attraktive som utleieobjekter.

Tilbake

- Vi skal jo levere et produkt til leietakerne våre, og ser jo at lavere strømregninger og bedre inneklima gjør eiendommene våre mer attraktive, sier driftssjef Jan Johnsrud.

Med 400.000 kvadratmeter med kontorer, hoteller og kjøpesenter er Utstillingsplassen Eiendom på Hamar Innlandets største eiendomsselskap. Faktisk råder selskaper over eiendommer helt fra Tromsø til Halden, men hovedvekten er i Mjøsområdet med blant annet Terningen Arena på Elverum, Statens Hus på Hamar og Tinghuset på Lillehammer.

For noen år siden satte Eidsiva Energi dem på sporet av energioppfølgingssystemet Optima, som gir kontroll både over enkeltmålere, bygg og byggporteføljer.

Interessert i hvordan vi kan hjelpe din bedrift? Kontakt oss for en uforpliktende prat.

Umiddelbare resultater

- Vi ser ganske umiddelbare resultater, særlig der vi i tillegg innfører eller allerede har sentral driftskontroll (SD anlegg). For eksempel kan vi raskere korrigere avvik. Med de rette målingene kan vi oppdage feil ved ventilasjonssystemene, se om fyringen er på feil kurs og umiddelbart ta grep for å rette det opp, sier Johnsrud.

Driftssjefen peker på at selv om det er Utstillingsplassen som gjør investeringen når de tar i bruk slike smarte energiverktøy, er det leietaker som gjerne høster den direkte gevinsten gjennom lavere strømregning.

Likevel ligger det stor verdi også for utleier å kunne vise til smartere energistyring.

- Vi skal jo vi leie ut lokalene våre. Da må vi levere et produkt som folk vil betale for. Det gjør vi gjennom blant annet å kunne vise at vi bruker energien mest mulig effektivt. I tillegg er godt inneklima viktig for valg av kontorlokaler. Slike ting sprer seg raskt i markedet, sier Jan Johnsrud.

Verdifull kontakt

Med en sammensatt portefølje der eiendommene varierer både i utforming og funksjon, vil potensialet for energistyringsverktøy variere. Men driftssjefen anslår at den direkte energibesparelsen som følge av verktøyene, i hvert fall ligger på 10 prosent – forutsatt at du har folk som vet hvordan du skal tolke og reagere på dataene du leser av.

Og nettopp mennesker er også viktig i valget av strømleverandør for et så stort selskap som Utstillingsplassen-

- Det er lett å spørre Eidsiva Energi om ting man lurer på. I tillegg er de en lokal aktør. Og det blir jo en del spørsmål etter hvert, så den kontakten er veldig verdifull for oss, sier Jan Johnsrud.

Nysgjerrig på hva Eidsiva Energi kan gjøre for strømregningen hos din bedrift? Ta kontakt med oss i dag for å høre mer om hvordan vi kan skreddersy de beste løsningene for deg.

Tilbake

Kontakt oss for en uforpliktende prat