SpareBank 1 Østlandet velger bærekraftig strøm

Gjennom å kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti fra Eidsiva Energi, bidrar SpareBank 1 Østlandet til en bærekraftig utvikling.

Tilbake

- Bærekraft er et av hovedmålene i vår konsernstrategi. Som del av det, har vi flere prosjekter innen energi. Her jobber vi med å redusere forbruket, i tillegg til å få en opprinnelsesgaranti for all strømmen vi kjøper, sier Erik Bjøralt, prosjektleder og fagkonsulent bygg og eiendom i SpareBank 1 Østlandet.

Opprinnelsesgarantien fungerer slik at du som strømkjøper får en garanti for at det produseres like mye fornybar energi som du selv bruker. Det betyr at jo flere som velger opprinnelsesgaranti, jo flere er med på å støtte opp under fornybar energiproduksjon, samt fremtidige fornybarenergi-prosjekter.

Nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe din bedrift? Kontakt oss for en uforpliktende prat.

Sørget for 5,1 millioner kWh fornybar energi

- Det var Eidsiva Energi som først introduserte oss for opprinnelsesgarantier, og hvordan vi kan bidra positivt i det grønne skiftet også gjennom våre strømkjøp, sier Bjøralt.

Og det er ikke småtteri SpareBank 1 Østlandet da bidrar med. Banken er godt representert over hele Hedmark og Oppland, med til sammen 24 lokasjoner inkludert hovedkontoret på Hamar.

Til sammen brukte de 5,1 millioner kWh i 2018, og er med dette en aktiv støttespiller i fornybare energiprosjekter.

- Verdifullt for banken

- SpareBank 1 Østlandet er et godt eksempel på hvordan bedrifter kan bidra til å velge bærekraft gjennom å kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti, sier Stian Bråten i Eidsiva Energi.

- Samarbeidet om å finne mer bærekraftige løsninger på energiområdet er verdifullt for banken på flere områder. I tillegg til opprinnelsesgaranti, har vi gått gjennom strømforbruket på anlegg, noe som sikrer oss en lavere tariffpris, sier Bjøralt.

- Et tett samarbeid med våre leverandører, deriblant på energiområdet, er viktig for at vi skal realisere bankens strategiske ambisjon om Bærekaft i alt vi gjør, sier bærekraftansvarlig Karoline Bakka Hjertø i SpareBank 1 Østlandet.

Nysgjerrig på hva Eidsiva Energi kan gjøre for strømregningen hos din bedrift? Ta kontakt med oss i dag for å høre mer om hvordan vi kan skreddersy de beste løsningene for deg.

Tilbake

Kontakt oss for en uforpliktende prat