Ofte stilte spørsmål om hjemmelading

Hvorfor bør jeg ha hjemmeladeboks?

Vi anbefaler at du skaffer deg en ladeboks der du lader til vanlig. Hvorfor? Dette gir enklere, tryggere og raskere lading. I tillegg er det en veldig god investering i egen bolig som varer i mange år. Ladeboksen er laget for å tåle høy belastning over lang tid, i motsetning til vanlig stikkontakt. Det er viktig at sikkerhet mot overbelastning og jordfeil blir ivaretatt på en fast parkeringsplass. Vi følger også DSB sine anbefalinger

Hvor mye vil det koste med hjemmeladeboks?

Det vil koste 489 kr per måned for hjemmeladeboks over 36 måneder (17 604,- totalt) så lenge du er strømkunde hos Eidsiva. Hvis det skulle vise seg å kreve mer tilpasning i ditt elektriske anlegg som faller utenfor rammene til standardinstallasjonen, kan dette medføre en økt engangskostnad. Dette vil bli fakturert direkte fra installatør, og vil være avtalt før selve monteringen.

Hvor lang tid tar det å lade med hjemmeladeboks?

Dette avhenger i all hovedsak av størrelsen på batteriet i bilen din, og kapasiteten til ladestasjonen. Ved bruk av en hjemmeladerstasjon vil du lade betraktelig raskere og sikrere enn ved en vanlig stikkontakt som ikke er forskriftsmessig montert.

Et enkelt regnestykke er: “Ca. Ladetid = batterikapasitet (kWh) delt på maks kapasitet til ladeboks”.

Eksempel: En 2. gen Nissan Leaf har en batterikapasitet på 40 kWh. Ved en hjemmeladeboks på 7,4 kW vil det ta ca. 5-6 timer for å lade bilen fra 0-100%. 

Trenger jeg elektriker for å montere hjemmeladeboksen?

Du trenger ikke tenke på montering selv! Ved bestilling av ladeboks fra Eidsiva, inngår montering og sluttkontroll i kjøpet. Etter at du har bestilt hjemmelading fra oss, vil du motta vårt installasjonsskjema som skal avdekke eventuelle behov du har utover vår standardinstallasjon. Skulle dette være tilfelle, vil vår installatør ta kontakt med deg for å avklare ekstra behov og eventuelt hva dette kan medføre av ekstra kostnad. 

Kan alle typer elbiler og hybrid lades?

Ja, alle typer elbiler og plug-in hybrider kan bruke Eidsiva sin hjemmeladeboks. Vær oppmerksom på at Renault Zoe sin ombordlader ikke støtter det norske IT-nettet (230 V). Det forutsetter TN-nett (400 V) eller en skilletransformator for å lade. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer om dette. 

Hva slags kabeltype trenger jeg til bilen min?

De fleste nyere elbiler benytter Type 2-kabel (EU-Standard).


Nedenfor finner du eksempler på elbiler som bruker Type 1-kabel idag:
Nissan LEAF fra 2011 til 02.2018 (Ny generasjon Leaf fra 2018 bruker Type 2-kabel) og e-NV2000 (Evalia)
Kia Soul Electric
Mitsubishi I-MiEV og Outlander
Peugeot iOn og Peugeot Partner
Citroen Berlingo og Citroen C-Zero
Ford Focus Electric 2013-2016, Ford Transit Connect Electric
Renault Kangoo 2011 – 2013


Er du usikker, kan du enten ta kontakt med oss eller med bilforhandleren din.