Ofte stilte spørsmål om hjemmelading

Hvorfor bør jeg ha hjemmeladeboks?

Vi anbefaler at du skaffer deg en ladeboks der du lader til vanlig. Hvorfor? Dette gir enklere, tryggere og raskere lading. I tillegg er det en veldig god investering i egen bolig som varer i mange år. Ladeboksen er laget for å tåle høy belastning over lang tid, i motsetning til vanlig stikkontakt. Det er viktig at sikkerhet mot overbelastning og jordfeil blir ivaretatt på en fast parkeringsplass. Vi følger også DSB sine anbefalinger

Hvor lang tid tar det å lade med hjemmeladeboks?

Dette avhenger i all hovedsak av størrelsen på batteriet i bilen din, kapasiteten på bilens ombordlader og kapasiteten til ladestasjonen. Ved bruk av en hjemmeladerstasjon vil du lade betraktelig raskere og sikrere enn ved en vanlig stikkontakt som ikke er forskriftsmessig montert.

Et enkelt regnestykke er: “Ca. Ladetid = batterikapasitet (kWh) delt på maks kapasitet til ladeboks eller bilens ombordlader avhengig av hvilken av de som gir lavest effekt”.

Eksempel: En 2. gen Nissan Leaf har en batterikapasitet på 40 kWh og en enfas ombordlader som yter maks 6,6 kW. Med en hjemmeladeboks på 22 kW trefas vil bilen ta imot maks 6,6 kW, og det vil ta ca. 6 timer for å lade bilen fra 0 til 100 prosent.

Trenger jeg elektriker for å montere hjemmeladeboksen?

Du trenger ikke tenke på montering selv! Ved bestilling av ladeboks fra Eidsiva, inngår montering og sluttkontroll i kjøpet. Etter at du har bestilt hjemmelading fra oss, vil du motta vårt installasjonsskjema som skal avdekke eventuelle behov du har utover vår standardinstallasjon. Skulle dette være tilfelle, vil vår installatør ta kontakt med deg for å avklare ekstra behov og eventuelt hva dette kan medføre av ekstra kostnad. 

Kan alle typer elbiler og hybrid lades?

Ja, alle typer elbiler og plug-in hybrider kan bruke Eidsiva sin hjemmeladeboks. Vær oppmerksom på at Renault Zoe sin ombordlader ikke støtter det norske IT-nettet (230 V). Det forutsetter TN-nett (400 V) eller en skilletransformator for å lade. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer om dette.