Fem energitips til kjøkkenet

Du kan spare både penger og miljø ved å bruke energi effektivt. På kjøkkenet finnes det en rekke små og enkle tiltak du kan gjøre for å redusere energiforbruket, og her presenterer vi noen av dem.

  • Bruk kasseroller og stekepanner med flat bunn som passer til kokeplatens størrelse. Hvis kokeplaten er en centimeter større i diameter enn kjelen, øker energiforbruket med 20%
  • Bruk vannkoker når du koker opp vann. Da bruker du bare en tredjedel av energien sammenlignet med en komfyr
  • Sett lokk på kasserollen når du koker mat. Da bruker du faktisk bare en tredjedel av energien sammenlignet med om lokket er av
  • Velg energieffektive hvitevarer med energimerke A eller bedre. Disse kan være dyrere i innkjøp, men er billigere i drift og har lavt strømforbruk
  • La varme middagsrester avkjøles på benken før du setter dem inn i kjøleskapet. Hvis du skal tine frossen mat er det mest energieffektivt å tine maten i kjøleskapet

Se flere tips til hvordan du kan leve energismart

Chat med oss