Spar strøm og penger: Lev energismart om vinteren!

I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming, og da spesielt om vinteren. Du kan spare både miljø og penger med noen enkle sparetips.

Vi er inne i en av årets kaldeste måneder og siden den største delen av strømforbruket i norske husstander går til oppvarming, kan det være fornuftig å ta noen enkle enøk-grep. Her finner du 5 tips for hvordan du kan spare strøm om vinteren. 

 • Luft effektivt
  Luft godt i korte perioder på 5-10 minutter fremfor å la vinduer eller dører stå på gløtt over lengre tid. Da får ikke den kalde luften festet seg i veggene. Slå også av ovner mens du lufter.
 • Senk temperaturen på varmtvannsberederen
  Oppvarming av vann står for rundt 15% av energiforbruket i en norsk enebolig. Et godt energisparetips er å redusere temperaturen på varmtvannsberederen til 65 grader. Obs! Ikke senk temperaturen til under 60 grader, da det kan fremme bakterievekst.

 • Tørk klær ute
  Å tørke klær inne i et oppvarmet rom krever ekstra energi om du vil opprettholde temperaturen. Energien som trengs for å tørke klærne får du gratis ute. Dette kan du også gjøre om vinteren - det tar bare litt lenger tid. Bare pass på at det ikke regner eller er svært fuktig.

 • Trekk for gardinene
  Trekker du for persienner og gardiner bidrar dette til å redusere varmetapet gjennom vinduene.

 • Bruk smartprodukter til å styre oppvarmingen
  Senker du varmen i rom når du ikke er hjemme eller om natten, kan du redusere strømforbruket betraktelig. Monterer du smartprodukter som Nobø Panelovner blir oppvarmingen din mer presis og du kan spare opp til 25% av strømforbruket som går til oppvarming. Se våre smarte panelovner her.

Finn flere tips til hvordan du kan spare miljø og penger ved å leve mer energismart her.