Bli med på solcellelaget

Solceller begynner å gjøre inntog også i Norge. Vi ønsker å undersøke om vi kan bringe solceller til Innlandet i stor skala, og vil derfor invitere deg eller din bedrift til å delta i et prosjekt på solcelleinstallasjoner i Innlandet. 

Vi har sammen med flotte piloter gjennomført en pilot som har testet alle ledd som skal på plass for å få skikkelige kvalitetsanlegg opp på tak. Erfaringene vi har gjort oss er veldig gode, og nå tilbyr vi nøkkelferdige solcelleanlegg til alle i vårt nettområde. Enkelt, trygt og rimelig.

Bestill solceller her

Du kan videre lese om hva pilotprosjektet innebar:

Som deltaker i dette pilotprosjektet vil du få en nøkkelferdig solcellepakke på taket.
Du vil få ren og billig strøm, samtidig som du er med på å skape kunnskap og fremme utviklingen av solenergi. Vi ordner utstyr, montering, elektriker, melding til nettselskap med mer. 

Solcelleanlegg for private

Solcelleanlegg for private

Solcellepakken for bolighus vil være på 12 paneler, ha en produksjon på opptil 3,2 kW og gi rundt 3 000 kWh i årsproduksjon. Dette er en fornuftig pakke som gir mye solkraft for pengene, og den er godt tilpasset et typisk bolighus i Innlandet. Solcelleanlegget er ca 22 kvadratmeter stort.

Siden vi skal rulle ut mange pilotanlegg samtidig, har vi forhandlet fram meget gode priser fra leverandør. Prisen vil være avhengig av kravet til snølast som er i din kommune. 

For å gjøre finansieringen så enkelt som mulig har vi inngått en avtale med Sparebank 1 Finans Østlandet, et datterselskap av Sparebank Hedmark. Om du ikke ønsker å betale anlegget i en sum, eller å utvide huslånet ditt, vil du som pilot få muligheten til å betale anlegget med en fast månedlig sum. Dette er en valgmulighet du kan benytte deg av, og du vil som pilot få mer informasjon om hvordan det fungerer og hva som er månedsbeløpet for anlegget ditt.

Solcelleanlegg for gårdsbruk og bedrifter

Solcelleanlegg for gårdsbruk og bedrifter

For gårdsbruk og bedrifter vil vi tilby større solcelleanlegg. Størrelsen på anleggene vil avhenge av tilgjengelige areal, solforhold og strømforbruket til bygningen. Denne type anlegg vil vi prosjektere i dialog med deg. Det er økonomisk hensiktsmessig for deg at vi dimensjonere anlegget til å dekke en andel av ditt forbruk, så du bruker mest mulig av din egenproduserte strøm.

Eksempler på typiske størrelser av anleggene, årsproduksjon og pris:

  • 20 kW med solceller, 135 m2, 19 000 kWh/året, pris 215 000,- eks moms

  • 30 kW med solceller, 200 m2, 28 500 kWh/året, pris 300 000,- eks moms

  • 50 kW med solceller, 340 m2, 48 000 kWh/året, pris 485 000,- eks moms

For slike anlegg vil det være mulig å tegne Energileasing i avtale med Sparebank 1 Finans Østlandet.

Full kontroll

Full kontroll

I dette pilotprosjektet slår vi på stortromma og gir alle typer anlegg monitoreringsløsninger fra Solar-Log som viser deg hvor mye anlegget ditt produserer, og hvor mye strøm du forbruker i bygningen, både i nåtid og historisk. Samtidig ser du også miljøeffekten av anlegget ut fra en europeisk kraftmiks av strøm.

Denne informasjonen kan du se både på mobil, nettbrett, datamaskin og Apple Watch. Dette utstyret med tilhørende programvare har en veiledende pris på ca 5000 kr, men er inkludert i dette prosjektet.

Leveranseprosessen

De første installasjonene skjer fra starten av mai i år og vi har som mål at alle pilotene skal ha fått installert anlegget sitt innen 1.august. 2017. 

Vi ønsker å få på plass deltakerne i løpet av mars. De som blir valg ut som deltakere vil bli invitert til et møte for utfyllende informasjon og det vil holdes løpende dialog med oss. Alle piloter vil avtale en dato med oss for når installasjonen skal skje. Vi vil også skrive en kontrakt på installasjonen, og du vil inngå en avtale med oss om kjøp og salg av strøm.

Forventet levetid

Forventet levetid

Solcellepanel har vært i en stor utvikling de siste årene, og dette er robuste konstruksjoner som virker år etter år. Panelene har garanti for 25 år, og forventet levetid er gjerne 30 år og lengre.

Vekselretteren, den som tar strømmen fra solcellepanlene og gjør den til “stikkontaktstrøm”, har en forventet levetid på rundt 15 år. Du må forvente å skifte ut denne etterhvert. Det koster rundt 5 - 7000 med en ny vekselretter til et 3,2 kW -anlegg.