5 Energitips for høsten

Det begynner å bli kaldt ute, og da er det godt å ha det varmt og lunt inne uten at det koster skjorta. Her finner du 5 energitips for høsten.

 1. Ha et bevisst forhold til innetemperaturen.
  For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca. 5 % av kostnadene til oppvarming, samtidig som du får et bedre innemiljø. La romtemperaturen hjemme ligge mellom 19 og 22 grader. Det er lønnsomt for både helsen og lommeboken.

 2. Bruk ull
  Et par ullsokker og en god genser er kanskje det beste energispareproduktet du kan ta i bruk. Og det er behagelig!

 3. Klargjør varmesystemet
  De fleste oppvarmingssystemer som, varmepumper og pelletsovner er driftssikre, men effektiviteten kan avta gradvis uten at du merker det. En skikkelig gjennomgang med jevne mellomrom kan både redusere energibruk og forlenge anleggets levetid. Ta en grundig gjennomgang av det du kan gjøre selv og vurder service av fagfolk dersom det er en stund siden sist.

 4. Fyll opp vedlageret
  Bruker du ved til oppvarming, kan det være lurt å fylle på lageret. Kjøper du ved tidlig, slipper du å kjøpe fuktig og dårlig ved i januar fordi vinteren ble kaldere og lenger enn du håpet.
 5. Tegn Fastprisavtale
  Ta høyde for at prisene kan stige mye ved spesielle forhold som lang kuldeperiode og lav fyllingsgrad i magasiner. Tegner du en Fastpris-avtale får du en trygg og forutsigbar strømpris i hele avtaleperioden.